dijous, 10 de gener del 2008

L'ALTRA RÀDIO A L'ESCOLA

L'actualitat de la ràdio escolar

Entrevistes, opinions..., els programes que han fet les escoles.
Tot el que cal saber per fer ràdio. Tot el que cal sentir per tenir opinió.
Tot el que es mou en el món de la ràdio escolar.

Tots els dissabtes de 9 a 10 hores i diumenges de 21 a 22 hores a Ràdio 4.

Andorra: 106.0
Barcelona: 100.8
Costa Brava: 98.2
Girona: 106.2

http://phobos.xtec.cat/audiovisuals/radio/

Lídia i Laia

Què podeu fer el cap de setmana del 12 i 13?

Primer de tot, bon any a tothom!



Per aquest cap de setmana, degut a la poca oferta de concerts i festivals, us oferim 2 opcions:



En primer lloc, a Celrà, a la Fàbrica, concert amb Metronique, Pauk, Koulomek, Xip DIVENDRES 11 DEGUT A LA CELEBRACIÓ DEL 2N ANIVERSARI DE discontinu records. Preu sense concretar.



En segon lloc, a Sant Dalmai, concert amb Strombers, La tosca Brava, Buskant Greska DISSABTE 12 al pavelló municipal. Gratuït.



Així doncs, res més.



Apa, disfruteu del cap de setmana!!!



Carla i Berta


Acrosport

Aina, Clara, Anna, Cristina, Alba


Aquí us mostrem una de les activitats d'educació física que els alumnes de 1r de batxillerat van preparar i que un grup d'ells ens en va fer una demostració el dia 21 de desembre, a part d'altres activitats com xerrades i al final del dia un karaoke que qualsevol hi podia participar.


Podeu veure-hi totes les fotografies anant a la pagina de l'institut





Anna Ferrer i Sara Jiménez

Xq? Els adolescents pregunten, el president respon

La Malla.net ofereix íntegrament l'entrevista que set alumnes de 4rt d'ESO de l'IES Celrà (Girona) han fet al President de la Generalitat, José Montilla. Moderats per Mita Casas, de Canal Blau TV de Vilanova i la Geltrú, els alumnes pregunten sobre qüestions que preocupen als adolescents catalans, des de l'ensenyament fins a les infraestructures. El programa es va enregistrar divendres passat al matí, al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, per la Xarxa de Televisions Locals i ha estat difòs per les emissores locals de tv de tot Catalunya, per COMRàdio i per aquest diari digital.

Aqui teniu l'enllaç de l'entrevista feta pels alumnes de l'IEs de Celrà a el president de la Generalitat José Montilla. Feu clik aquí

Tió solidari al nostre institut



Com, cada any,per Nadal, a l'Institut de Celrà, s'organitza un tió solidari. El diners són recapatats per totes les aules de l'institut, on els alumnes que volen, col·laboren i fan una donació per a la gent més necessitada!


Enguany, s'han recaptat uns 1.219,94€.





Moltes gràcies a tots els que van contribuir a la bona causa!





Bon any nou! ;)





Un premi per al nostre professor de castelllà Josep Mª Uyà

Josep Mª Uya, professor de llengua i literatura castellana de l'IES de Celrà, va guanyar el 13 de novembre el VIII Premi Agustrí Bartra- Ciutat de Terrassa 2007, a la casa Alegre de Sagrera amb un llibre de poesia metafísica però vivencial.

Uyà porta ja vint-i-cinc anys de dedicació a la poesia, a la seva escriptura i estudi i ha escrit tres llibres, el darrer "Ànima Civil 2000-2007: Poemes de Miquel Molins" ha sigut el guanyador d'aquest premi.

Després de guanyar el premi, Santi Palos, periodista del Diari de Terrassa li féu una entrevista que tot seguit reproduirem traduïda al català

Palos: En quin sentit defineix la seva poesia com a forma de vida, a la vegada que també té clares intencions metafísiques?

Uyà: En què no faig assaigs construïts només amb paraules o jocs retòrics, ni tinc la poesia com una qüestió erudita. Els meus poemes neixen sempre d'un estat emotiu, íntim i pesat i estan escrits després de viure l’experiència, mai durant la mateixa. També intento que l'expressió sigui clara, que no hagin tancaments ni dificultats de compressió, sinó un bon discurs dramàtic en el sentit d"idea"

P: per què cadascun dels seus llibres lleva el subtítol de "Poemes de Miquel Molins"? És un heterònim seu?

U: No arriba a tant. Miquel Molins sóc jo, tot i que sí que hi ha un distanciament. També escric assaig i teatre i encara que la poesia és només una veu, la idea de signar-la com a algú diferent em va agradar. Molins també era el nom del meu pare i el faig servir per una qüestió sentimental.

P: Ha traduït diverses obres del poeta portuguès Fernando Pessoa. És un dels seus autors de referència?

U: Vaig estar com tres o quatre anys totalment "ficat" en Pessoa, un poeta metafísic i, sí, és un element fonamental de la poètica que faig servir.

P: Altres dels seus autors favorits?

U: Antonio Machado, però pels seus poemes metafísics que, per a la crítica madrilenya, no existeixen i són extraordinaris y també Macedonio Fernandez

dimarts, 8 de gener del 2008

Bon any nou i bona lectura nova!

Primer de tot bon any a tots els seguidors de la nostra biblioteca.

Comencem un nou any i l'hem de començar llegint molt i bé.

Tot seguit us recomanarem uns llibres que hem llegit durant aquestes festes.

Les Memòries de Sherlock Holmes (Rubèn)

Aquest llibre fou publicat després de la mort de Sherlock Holmes degut a les fortes demandes dels seus seguidors, que reclamaven el retorn del possiblement millor i més famós detectiu de la literatura.

Aquest llibre és una sèrie de petits casos que va resoldre Holmes abans de la seva mort i narrats pel seu gran amic i company Watson.

Hi ha molts casos, entre els que m'agradaria destacar "el cas naval", "l'home encorvat", "el pacient resident" i "el cas Musgrave". Són petits relats d'unes 40 pàgines cadascun on el famós detectiu fa servir el seu altíssim intel·lecte per resoldre casos que semblen impossibles. En tots i cadascun d'ells, Watson és el narrador i ajuda a Holmes a aconseguir algunes pistes. Un detall interessant serà veure algunes de les debilitats de Holmes i com comença a decaure en algunes coses.

Un punt i apart mereix la historieta final, no s'explica la mort de Sherlock i com ell sabia que li arribava l'hora. Per això va deixar una nota final a Watson, donant-li les gràcies pels seus serveis, per les seves ajudes i, sobretot, per la seva amistat (recordem que Holmes és força poc sociable) i li desitja el millor. Després d'escriure aquesta nota, ell i el seu antagonista decideixen resoldre les seves diferències (cal dir que Holmes l'havia provocat la ruïna destrossant-li la seva màfia i amb això, com diu Holmes diverses vegades, ja podria morir i no li faria res) com els homes, deixen parlar els punys.

És, en definitiva, un gran llibre que interessarà moltíssim a tots aquells que siguin fans de Holmes, alhora que dóna una mica de llum sobre la seva mort.

Finalment, només donar les gràcies a Sir Arthur Conan Doyle per haver creat aquest grandíssim personatge que ha inspirat a tantes altres novel·les i que ha donat tantes hores de diversió.

Bé, aquest és un llibre que està bé per entrenir un públic consumista, ja que és una obra que vol aconseguir entretenir amb la història d'on realment el Sant Greal a través d'una història que succeïr durant la II guerra mundial durant la dictadura de Hitler. El llibre és diu El Quart Reich del català Francesc Miralles. (Sergi)


Altres llibres, encara que obligatoris, són Rebecca (Daphne du Marier), gran llibre amb un final inesperat, i Nada (Carmen Laforet -premi Nadal en la dècada de 1940-), llibre bastant especial que pot no agradar a tothom.

Res més, només desitjar-vos un feliç inici d'any i una bona lectura!