dimarts, 12 de febrer del 2008

"SANS DE CAP A PEUS"


Aquest any el lema de l'institut és: Sa de cap a peus! I a l'institut es fan, es van fer i es faran diferents activitats sobre la salut i temes relacionats. Cada setmana es pengen diferents articles i el que farem avui serà mostrar-ne un atrevés del bloc.

De tots els que hi havia n'hem fet una tria i hem escollit el que ens semblava més interessant que tracte sobre l'alcohol:


"Els joves adictes al "botellón" setmanal es dupliquen en 6 anys"


- Un estudi revela un augment de la freqüència amb la que beuen els menors.

Un estudi de la Obra Social de La Caixa amb la participació d'experts de la universitat i altres entitats adverteix de que en apenes sis anys s'ha duplicat el nombre dels nois que el practiquen setmanalment. En l'actualitat el 12'3% dels menors de 18 anys beuen als carrers o parcs tot el cap de setmana davant el 6'1% que ho feia al 2002.

Els joves rebelen "Beure es una provocació controlada dels adolescents, una escenitficació d'un conflicte generacional. Abans s'expresava en política i alhora s'ha derivat al oci".

L'anàlisi també resalta que el 94% dels adolescents diuen que comprar alcohol és fàcil i el 80% s'ha iniciat en el consum abans dels 18 anys, tot hi que la venta a menors és ilegal. Per els experts, aquesta situació exigeix un debat colectiu en el que participen les administracions, la indústria, els educadors i la societat.

- Els pares es mostren indiferents i eviten abordar el problema a casa.

La majoria dels pares saben que els seus fills adolescents beuen, però rebutgen el problema a casa i miren cap a un altre lloc. Fins hi tot hi ha progenitors que asumeixen com inevitable que els menors beuen com part d'un procés de maduració.

L'estudi deixa una porta oberta a l'esperança, ja que ha aparegut una tendència minotaria entre els adolescents el consum del alcohol en excés es considera un simptome d'inmaduresa.


Ariadna Audivert, Laura Oliver i Maria Font