dimarts, 8 de gener del 2008

Bon any nou i bona lectura nova!

Primer de tot bon any a tots els seguidors de la nostra biblioteca.

Comencem un nou any i l'hem de començar llegint molt i bé.

Tot seguit us recomanarem uns llibres que hem llegit durant aquestes festes.

Les Memòries de Sherlock Holmes (Rubèn)

Aquest llibre fou publicat després de la mort de Sherlock Holmes degut a les fortes demandes dels seus seguidors, que reclamaven el retorn del possiblement millor i més famós detectiu de la literatura.

Aquest llibre és una sèrie de petits casos que va resoldre Holmes abans de la seva mort i narrats pel seu gran amic i company Watson.

Hi ha molts casos, entre els que m'agradaria destacar "el cas naval", "l'home encorvat", "el pacient resident" i "el cas Musgrave". Són petits relats d'unes 40 pàgines cadascun on el famós detectiu fa servir el seu altíssim intel·lecte per resoldre casos que semblen impossibles. En tots i cadascun d'ells, Watson és el narrador i ajuda a Holmes a aconseguir algunes pistes. Un detall interessant serà veure algunes de les debilitats de Holmes i com comença a decaure en algunes coses.

Un punt i apart mereix la historieta final, no s'explica la mort de Sherlock i com ell sabia que li arribava l'hora. Per això va deixar una nota final a Watson, donant-li les gràcies pels seus serveis, per les seves ajudes i, sobretot, per la seva amistat (recordem que Holmes és força poc sociable) i li desitja el millor. Després d'escriure aquesta nota, ell i el seu antagonista decideixen resoldre les seves diferències (cal dir que Holmes l'havia provocat la ruïna destrossant-li la seva màfia i amb això, com diu Holmes diverses vegades, ja podria morir i no li faria res) com els homes, deixen parlar els punys.

És, en definitiva, un gran llibre que interessarà moltíssim a tots aquells que siguin fans de Holmes, alhora que dóna una mica de llum sobre la seva mort.

Finalment, només donar les gràcies a Sir Arthur Conan Doyle per haver creat aquest grandíssim personatge que ha inspirat a tantes altres novel·les i que ha donat tantes hores de diversió.

Bé, aquest és un llibre que està bé per entrenir un públic consumista, ja que és una obra que vol aconseguir entretenir amb la història d'on realment el Sant Greal a través d'una història que succeïr durant la II guerra mundial durant la dictadura de Hitler. El llibre és diu El Quart Reich del català Francesc Miralles. (Sergi)


Altres llibres, encara que obligatoris, són Rebecca (Daphne du Marier), gran llibre amb un final inesperat, i Nada (Carmen Laforet -premi Nadal en la dècada de 1940-), llibre bastant especial que pot no agradar a tothom.

Res més, només desitjar-vos un feliç inici d'any i una bona lectura!