Aquest blog, pertany a l'IES de Celrà i s'hi pot trobar qualsevol informació de les activitats que fem, de les sortides que realitzem i també hi ha un espai dedicat a l'oci. Esperem que trobeu interessant la nostre pàgina de l'IES.Que tingueu un bon dia tots els que passeu per aquesta pàgina.
El consell comarcal del Gironès, amb el suport de la Diputació de Girona, ha iniciat la redacció de l'agenda 21 de la comarca del Gironès.
Aquest treball es deriva del mandat de la Cimera de la Terra, celebrada a Rio de Janeiro l'any 1992, en la que es va decidir que per enfrontar l'anomenat Canvi Global calia la implicació de tots els pobles. D'aqui sorgí l'eslògan " Pensa Globalment i actua localment", per promoure la consciència que la crisi ambiental d'escala planetària té el su orìgen en bona part en la multitud d'actuacions i decisions que es prenen a escala local, i que per això calia que totes les comunitats locals fecin la seva agenda 21.
El programa de Salut i Escola de la Generalitat de Catalunya ofereix un servei a l'institut per a l'alumnat que vulgui fer alguna consulta sobre la salut.
L'Institut Català de les Dones (ICD), adscrit al departament d'Acció Social i Ciutadania, ha iniciat la campanya "L'amor ha de ser lliure de masclisme, bronques i gelosia" adreçada a noies i nois, d'entre 14 i 25 anys, amb missatges que proposen relacions sentimentals lliures de "masclisme, gelosia i bronques".
La campanya té lloc entre els dies 15 de novembre i 6 de desembre en el marc de la commemoració el proper dia 25 de novembre del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.
L'objectiu és fer arribar a la població jove i adolescent de Catalunya missatges que els puguin ajudar a detectar i allunyar-se de conductes de domini, possessió, control i agressivitat, que poden aparèixer en les primeres relacions sentimentals i que són naturalitzades a la nostra societat com a inherents a les relacions entre dones i homes.
L'eslògan principal és L'amor ha de ser lliure. Lliure de masclisme, lliure de bronques, lliure de gelosia. Amb una estètica propera a les reivindicacions juvenils dels anys 70, es vol atreure l'atenció de la població jove i adolescent sobre les relacions lliures de violència.
Descripció:
L'anunci en premsa, del qual n'hi ha tres versions -un noi, una noia i una parella que s'abraça-, té el següent text:
Tu pots fer que comenci una nova època. Només cal que exerceixis el dret d'escollir els teus amics i amigues, les teves creences, la teva manera de vestir i d'anar pel món, de pensar, d'opinar i d'estimar. No deixis que la teva parella et mani, et controli, et renyi i limiti la teva llibertat. L'amor, o és lliure, o no és amor.
A l'espot televisiu apareixen imatges de joves en diferents espais públics i en actituts reivindicatives. Els i les joves pinten i despleguen pancartes amb les següents frases:
L'amor ha de ser lliure...
Lliure de controls a les trucades del mòbil
Lliure de bronques
Lliure de no et posis aquesta faldilla
Lliure de masclisme
Lliure de violència
Lliure de gelosia
Lliure de submissió
Finalment una veu en off diu "L'amor és lliure o no és amor. Tu pots fer que comenci una nova època".
Els espots s'emetran a emissores de televisió d'àmbit Catalunya i desconnexions, així com als circuits de televisions locals, i es projectaran a sales de cinema.
També s'emetran falques radiofòniques a les principals emissores de ràdio, es realitzaran insercions a la premsa, en diaris i revistes, i es farà difusió en mitjans digitals, mòbils, OPIS al Metro, i banderoles a totes les capitals de comarques.
Per altra banda, també es distribuiran 20.000 cartells de la campanya i es produiran 5.000 DVD amb els espots i un making off amb reflexions sobre la campanya.
La campanya de sensibilització forma part de la inciativa "Talla amb els mals rotllos" que engloba les accions de prevenció adreçades a la població jove que porta a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2004 i que conté a més:
Programa d'accions formatives de joves agents educatius
Desplegament d'una xarxa de joves agents educatius
Aquesta setmana no hem rebut cap publicació nova ja que s'han retrassat un parell de dies, suposem que dijous tindrem noves publicacions.
Fins llavors, nosaltres dos, Sergi i Rubèn, estudiants de 2A de Batxillerat filològic us recomanem els següents llibres:
El Quixot:
Famós i popular llibre que narra les aventures de Don Quixot de la Manxa i el seu escuder Sancho Panza.
Segurament pensareu "Bah! Quina púrria de llibre deu ser! Segur que és un llibre que només agrada als "vells" o a les rates de biblioteca". Però no és així, el llibre, malgrat els prejudicis que es puguin tenir, és molt amé i realment interessant.
El llibre, apart de les ja clàssiques escenes dels molins o la dels barrils de vi, té moltes escenes divertides i impactants, com per exemple una on Don Quixot salva a uns pressoners pensant que són bons i al final aquests pressoners ataquen a Don Quixot i a Sancho Panza, els hi roben tot i els deixen nus. Una escena realment còmica.
Hi ha altres escenes que critiquen coses que en l'actualitat encara passa, com la discriminació o el fet de considerar "estranya" la gent que sempre intenta ajudar als altres.
És un llibre molt recomanable que no us l'haurieu de perdre.
Com a dada curiosa, podem veure en aquest video de Mago de Oz una referència a aquest llibre.
L'altre llibre és el famós Madame Bovary. És un llibre del corrent naturalista escrit per Gustave Flaubert.
El naturalisme és un gènere que intenta explicar la realitat tal i com és sense que l'autor "hi fiqui cullarada". Com diria Xavier Cortadellas "l'autor és com un mirall que reflecteix el que veu"
El llibre tracta de Charles Bovary i la seva mediocre vida. És un personatge que, com aquell que diu, no té personalitat i fa allò que li diuen tant si ho vol fer com si no.
Veurem els seus matrimonis i com fracassen, alhora que veiem una espècie d'al·lusió al Quixot amb el personatge d'Emma. Emma és una noia força bleda que es pensa que la vida és com la representen en els llibre romàntics i que trobarà un home com aquells herois d'aquells llibres medievals com Tirant lo Blanc.
Ambdós llibres valen molt la pena i ajuden a veure noves formes de literatura alhora que aprenem dels grans clàssics.
El procés cap a un espai europeu d'educació superior no té en cap moment com a finalitat implantar un sistema únic a tota Europa. El que pretén és establir criteris i mecanismes per facilitar l'adopció d'un sistema comparable de titulacions universitàries, objectius comuns i reforçar tot allò que calgui per fer les universitats europees més atractives i competitives internacionalment.
Així, els grans criteris o valors promoguts per l'espai europeu d'educació superior són:
Respecte de la diversitat educativa i cultural d'Europa.
Foment de la competitivitat del sistema europeu d'universitat en l'àmbit internacional.
Adopció d'un sistema comparable de titulacions universitàries a Europa i, gràcies a això, la mobilitat dels professionals i estudiants.
Promoció de la qualitat i l'excel·lència com a valors indestriables de l'educació superior europea.
Per poder assolir aquests criteris, la Declaració de Bolonya i altres documents generats aquests anys preveuen les recomanacions o mesures específiques següents:
Adopció d'un sistema comprensible i comparable de titulacions, principalment mitjançant el que s'anomena suplement europeu al títol. El suplement europeu s'entén com un document que acompanyarà tot títol europeu d'educació superior i que descriurà la naturalesa, el nivell, el context, el contingut i l'estatus dels estudis cursats. L'adopció d'un sistema comparable de titulacions universitàries pretén fomentar l'accés al mercat del treball i incrementar la competitivitat, perquè esdevingui una destinació atractiva per a estudiants i universitaris.
Adopció d'un sistema basat, principalment, en dos cicles principals (grau i postgrau). L'accés al segon cicle requerirà que els estudis de primer cicle s'hagin completat, amb èxit, en un període mínim de tres anys. El diploma obtingut després del primer cicle, també, serà considerat en el mercat laboral europeu com a nivell adequat de qualificació. El segon cicle conduirà al grau de mestria i/o doctorat, com en molts països europeus.
Establiment d'un sistema de crèdits compatible, similar al Sistema europeu de transferència de crèdits (European Credit Transfer System, ECTS) o unitat de valoració de l'activitat acadèmica que integra ensenyaments teòrics i pràctics, altres activitats acadèmiques dirigides i el treball personal de l'estudiant. El sistema de crèdits compatible ha de promoure la mobilitat en permetre que es puguin transferir o acumular. Els crèdits també han de poder obtenir-se a través de l'experiència professional i l'aprenentatge al llarg de la vida.
Promoció de la cooperació europea per garantir la qualitat de l'educació superior, amb criteris i metodologies comparables.
Promoció de la mobilitat d'estudiants, professorat i personal d'administració i serveis de les universitats, i d'altres institucions d'ensenyament superior.
Promoció de les dimensions europees necessàries en educació superior, particularment dirigides al desenvolupament curricular, cooperació entre institucions, esquemes de mobilitat i plans d'estudi, integració de la formació i investigació.
L’IES de Celrà té una biblioteca pròpia a dins del seu edifici central. La biblioteca es troba a la part dreta de l’edifici, properes a unes escales que porten a la segona i tercera planta. L’encarregada és la Thaïs.
En aquests moments tenim una gran varietat de llibres i fins i tot comptem amb algunes revistes i còmics. Tenim també Treballs de Recerca d’antics alumnes que serveixen com a model per als estudiants que encara l’han de fer.
Disposem també d’obres dels nostres propis professors, com per exemple d’en Josep Mª Uyà (professor de llengua i literatura castellana) i, properament, d’en Xavier Cortadellas (professor de llengua i literatura catalana i universal).
La nostre biblioteca està ben farcida de llibres, no obstant us agrairíem que contribuíssiu fent una petició dels llibre que creieu que haurien d’haver-hi a la biblioteca però que encara no hi són.
Com a primera petició, els estudiants de 2n de Batxillerat de la branca filològica ens agradaria que hi haguessin diccionaris de fonètica catalana i els llibres que els que fem Literatura Universal necessitem (Madame Bovary)
Us agrairíem que ens diguéssiu quins llibres desitgeu.