dimarts, 27 de novembre del 2007

Recomanables de la biblioteca


Aquesta setmana no hem rebut cap publicació nova ja que s'han retrassat un parell de dies, suposem que dijous tindrem noves publicacions.

Fins llavors, nosaltres dos, Sergi i Rubèn, estudiants de 2A de Batxillerat filològic us recomanem els següents llibres:



El Quixot:

Famós i popular llibre que narra les aventures de Don Quixot de la Manxa i el seu escuder Sancho Panza.

Segurament pensareu "Bah! Quina púrria de llibre deu ser! Segur que és un llibre que només agrada als "vells" o a les rates de biblioteca". Però no és així, el llibre, malgrat els prejudicis que es puguin tenir, és molt amé i realment interessant.

El llibre, apart de les ja clàssiques escenes dels molins o la dels barrils de vi, té moltes escenes divertides i impactants, com per exemple una on Don Quixot salva a uns pressoners pensant que són bons i al final aquests pressoners ataquen a Don Quixot i a Sancho Panza, els hi roben tot i els deixen nus. Una escena realment còmica.

Hi ha altres escenes que critiquen coses que en l'actualitat encara passa, com la discriminació o el fet de considerar "estranya" la gent que sempre intenta ajudar als altres.

És un llibre molt recomanable que no us l'haurieu de perdre.

Com a dada curiosa, podem veure en aquest video de Mago de Oz una referència a aquest llibre.






L'altre llibre és el famós Madame Bovary.

És un llibre del corrent naturalista escrit per Gustave Flaubert.

El naturalisme és un gènere que intenta explicar la realitat tal i com és sense que l'autor "hi fiqui cullarada". Com diria Xavier Cortadellas "l'autor és com un mirall que reflecteix el que veu"

El llibre tracta de Charles Bovary i la seva mediocre vida. És un personatge que, com aquell que diu, no té personalitat i fa allò que li diuen tant si ho vol fer com si no.

Veurem els seus matrimonis i com fracassen, alhora que veiem una espècie d'al·lusió al Quixot amb el personatge d'Emma. Emma és una noia força bleda que es pensa que la vida és com la representen en els llibre romàntics i que trobarà un home com aquells herois d'aquells llibres medievals com Tirant lo Blanc.


Ambdós llibres valen molt la pena i ajuden a veure noves formes de literatura alhora que aprenem dels grans clàssics.


Atentament: Rubèn i Sergi